Het huis De geschiedenis van Le Pain d'Antan is er een van passie en liefde voor het beroep van ambachtelijke meesterbakker.
Neem contact met ons op

Le Pain d'Antan, van hier en elders...

Het begin van de 21e eeuw, meer dan 15 jaar geleden. Het moderne tijdperk deed zijn intrede. En toch leefde meer dan ooit de vurige wens om een knowhow en een kwaliteitsambacht in stand te houden: Le Pain d'Antan was geboren. Aan de oven – en vaak in de molen – staat al sinds dag één Hafedh Ben Naceur.

De nooit aflatende passie van de toen nog jonge meesterbakker maakte zijn nieuwe zaak al snel tot een rijzende ster. Van toegevingen is geen sprake: nauwkeurig geselecteerde, verse natuurproducten komen aan in ons atelier, waar ze worden gemengd met bloem van topkwaliteit en zuurdesem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten. Want in een bakkerij danken de tradities en innovaties hun bestaan louter aan de wilskracht en deskundige doseringen van de meesterbakker en aan het vermogen van zijn team om zijn hoge eisen in te lossen. Ook dat is de kracht van Le Pain d'Antan. Van bescheiden croissants over sandwiches, snoepgoed, gebak en andere lekkernijen tot de meest verfijnde taarten, alles wordt huisbereid met de grootste passie, tot de laatste kruimel toe – en dat geldt voor elke werknemer.

Dat beseffen de leveranciers die het atelier betreden maar al te goed: hier weten we het kaf van het koren te scheiden. Wie de chef ‘bloem’ in de ogen denkt te kunnen strooien, verdoet zijn tijd.

Die tijd besteden we immers liever aan ons deeg. Kneden, rusten, gisten, bakken... Al deze nauwgezette, bijna ceremoniële handelingen worden elke dag opnieuw met liefde uitgevoerd om uit elke graankorrel het beste te puren en u te laten genieten van heerlijk brood.

Het brood van weleer, le pain d’antan...

powered by hypnotized